• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав "Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя"

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав "Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя"

2024-02-15

/Files/images/ХГ 129 історичний вісник.jpg

/Files/images/ХГ 129_малюнок Хай буде мир.jpg

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році.

Щорічно українці відзначають цей день як день пам’яті тих, хто чесно виконував свій військовий обов’язок у локальних збройних конфліктах.

Афганська війна – одна із найтрагічніших сторінок історії. Ця кривава війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей. Пам’ятаємо героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовій присязі, що продемонстрували віддані сини і дочки України. Схиляємо голови перед тими, хто загинув, виконуючи свій обов’язок.

На жаль, українцям знову доводиться відчувати руйнівний відбиток війни. Велика шана тим ветеранам локальних збройних конфліктів, які наразі використовують свій бойовий досвід для захисту України від російських загарбників.

Не забуваємо й тих, хто у вічності! Світла пам’ять героям, які віддали життя за свою державу в російсько-українській війні з 2014 року.

Учні закладів освіти Шевченківського району долучились до заходу з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя…».

/Files/images/зображення_viber_2024-02-11_19-19-27-861.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 95