Міжнародний день толерантності

2023-11-16

/Files/images/161123.jpg

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності (International Day for Tolerance), запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.

Толерантність– це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.

Міжнародний день толерантності був заснований у 1995 році. Тоді ж була заснована премія імені Маданжита Сінгха. Нею нагороджують людей, які активно борються за толерантність та ненасильство.

Цей день також нагадує людству про те, що таким явищам як насильство, релігійне переслідування та інше, не місце в сучасному світі.

Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.

До Міжнародного дня толерантності члени євроклубу "Квітка Європи" провели цікаві бесіди для учнів початкової школи та круглий стіл для учнів 5-7-х класів.

Із учнями 8-9-х класів були проведені віртуальні панельні дискусії, щодо принципів рівності та недискримінації, які закріплені в міжнародному та національному законодавстві.

Кiлькiсть переглядiв: 35